29 молодіжних проектів за участі України отримають 3 млн євро від програми ЄС «Еразмус+»

29.10.2018

Виконавче агентство Європейського Союзу з питань освіти, аудіовізуальних засобів і культури (EACEA) оголосило результати конкурсу грантів, що проводився у 2018 році серед проектів співпраці за програмою «Еразмус+: розвиток потенціалу у сфері молоді».  Про це повідомляє Представництво ЄС в Україні.

Загалом фінансування отримають 171 проект. З них – 29 проектів, до реалізації яких залучені 23 українських громадських організацій та університетів, у тому числі 11 як координатори проектів. ЄС виділив близько 3 мільйонів євро на підтримку цих 29 проектів, що розпочнуться з жовтня 2018 р. або січня 2019 р.

Нові проекти спрямовані на активізацію волонтерської діяльності серед молоді, розвиток молодіжного підприємництва в сільській місцевості, соціальну інтеграцію молодих мігрантів, підтримку молодих батьків тощо. Тривалість проектів складає від 9 місяців до 2 років. Максимальний розмір одного гранту ? 150 тис. євро. Проекти з розвитку потенціалу вимагають участі трьох організацій з трьох різних країн.

Перелік та деталі щодо проектів з розвитку потенціалу у сфері молоді в Україні також доступні за сайті Національного Еразмус+ офісу в Україні.