Меморандум про співпрацю щодо незалежної наукової оцінки ризиків у сфері якості та безпечності харчових продуктів, здоров’я і захисту тварин та рослин підписали Державна служба України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів і Центр з оцінки ризиків харчового ланцюга Республіки Болгарія.
Документ підписали у межах навчальної поїздки спеціалістів Держпродспоживслужби та Мінагрополітики до Болгарії, де вони вивчали досвід роботи болгарських колег.
«Меморандум передбачає обмін досвідом та належною практикою в частині оцінки ризиків у сфері політики з безпечності харчових продуктів, налагодження комунікації між установами, а також надання Україні методичної допомоги щодо оцінки ризиків у сфері безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини», - сказано у повідомленні на сайті Держпродспоживслужби.
Довідково:
Державна служба України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів була утворена у вересні 2014 року на базі Державної ветеринарної та фітосанітарної служби і приєднанням до служби, що утворилася, Державної інспекції з питань захисту прав споживачів і Державної санітарно-епідеміологічної служби.
Служба, зокрема, здійснює державний контроль за дотриманням вимог щодо формування, встановлення та застосування державних регульованих цін, а також державний нагляд у сфері туризму та курортів.
Діяльність Служби спрямовується і координується безпосередньо Кабінетом Міністрів України.
Підготовлено за матеріалами Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів. Оригінал статті читайте за посиланням.