ДФС почала тестувати нове програмне забезпечення у зв’язку з запровадженням рахунку IBAN

01.08.2019

У зв’язку із запровадженням в Україні з 5 серпня міжнародного номера банківського рахунку IBAN змінюється порядок подання повідомлень про відкриття/закриття рахунків платників податків та формат файлів, призначених для обміну інформацією в електронному вигляді між органами ДФС та банками, іншими фінансовими установами. Про це повідомляє прес-служба Державної фіскальної служби України.

Відповідний наказ Мінфіну від 09.07.2019 № 292 «Про внесення змін до Порядку подання повідомлень про відкриття/закриття рахунків платників податків у банках та інших фінансових установах до контролюючих органів» набере чинності з 5 серпня 2019 року, але не раніше дня його офіційного опублікування.

До набрання чинності новою редакцією Порядку ДФС створено тестове середовище для тестування обміну між банками та ДФС файлами повідомлень про відкриття/закриття та зміну рахунків за новою структурою.

Банки та інші фінустанови починаючи з 11 години 1 серпня 2019 року можуть розпочати тестування оновленого програмного забезпечення із використанням електронних документів у новому форматі.

Оновлені електронні форми документів для кожного типу файла повідомлень та схеми контролю розміщено на офіційному вебпорталі ДФС (www.sfs.gov.ua) у розділі «Електронна звітність».

Тестування буде проводитись на тестовій базі даних ДФС, а направлені до ДФС повідомлення про відкриття/закриття рахунків у нових електронних форматах документів у тестовий період не будуть вважатися офіційно поданими до контролюючих органів. Після набрання чинності новою редакцією Порядку слід повторно надати відповідні повідомлення, якщо операція відкриття/закриття чи зміни рахунку була реальною.