Мінекономіки визначило європейські вимоги до маркування окремих видів харчових продуктів

Мінекономіки завершило підготовку і оприлюднило для громадського обговорення євроінтеграційний проєкт наказу, яким буде встановлено порядок і спеціальні вимоги до маркування харчових продуктів, для яких обов’язковим є зазначення країни походження або місця походження. 

Мова йде про маркування, яке застосовується у країнах-членах ЄС до таких продуктів, як різні види м’яса, м’ясні субпродукти, оливкова олія та мед.

Про це повідомляє Міністерство розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України.

Зокрема, маркування окремих видів м’яса повинно буде містити назву країни народження тварин, назву країни, в якій відбувалося вирощування (відгодівля) тварин і назву країни забою тварини. Маркування меду повинно містити назву країни, в якій було зібрано мед, або назви одразу декількох країн, якщо це суміш меду.

З проєктом наказу можна ознайомитись за посиланням: https://cutt.ly/3lzcJ4F.

Передбачається, що проект наказу буде введено в дію через три роки з дня його офіційного опублікування.