Проект ЄС Association4U розпочинає другу фазу своєї роботи

04.10.2019

Вчора відбулася зустріч Віце-прем’єр-міністра з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Дмитра Кулеби з командою проєкту ЄС Association4U і її новою керівницею Егле Рімкуте та делегацією Представництва Європейського Союзу в Україні на чолі з керівником програм співробітництва Штефаном Шльойнінгом.

 

Віце-прем’єр-міністр Кулеба вчергове подякував європейським друзям інтеграції України до ЄС. Вже невдовзі розпочнеться друга фаза проєкту Association4U, який надає критично важливу підтримку євроінтеграційним зусиллям України.

Зокрема, проект Association4U надає допомогу Уряду у сферах комунікації, перекладів актів ЕС та інших нагальних потреб.

Віце-прем’єр-міністр також розповів про прагнення донести до громадян у регіонах України, що на практиці для них означає тісніша співпраця з ЄС, які переваги вона надає, якими програмами можна скористатися – студентам, бізнесу та іншим. Євроінтеграція не має і не буде асоціюватися виключно із фото людей у краватках і костюмах на зустрічах у Києві та Брюсселі.

ЄС, який останніми роками нерідко закликав Україну пришвидшити рух, тепер вражений швидкістю і кількістю євроінтеграційних кроків. Як зазначив Штефан Шльойнінг, тепер треба переконатися, що якість відповідає кількості.