Стелла Кіріакідес обрана головою ПАРЄ

Економічна та галузева співпраця

14.10.2017

Після відставки Педро Аграмунта Головою Парламентської Асамблеї Ради Європи була обрана депутат від Кіпру Стела Кіріакідес.

Про це повідомляє прес-служба ПАРЄ.

“В третьому турі виборів вона отримала більшість голосів у боротьбі з іншим кандидатом, депутатом ЄНП від Литви Емануїлом Зінгерісом”, – йдеться у повідомленні.

Повідомляється, що вона залишатиметься на посаді до відкриття чергової сесії, яка відбудеться у Страсбурзі 22-26 січня 2018 року.

Відтак, вона стане 30-м Президентом ПАРЄ з 1949 року, першим представником Кіпру і третьою жінкою на цій посаді.

“Ці вибори відбуваються у час важких випробувань для Асамблеї, час, який показав нашу цілісність і довіру один до одного. Час, коли помилки у керівництві ПАРЄ призвели до того, що перевірці піддаються принципи прозорості та цілісності інститутів Ради Європи. Відновлення довіри до ПАРЄ – нині наше основне завдання”, –  цитує прес-служба слова Кіріакідес після обрання.

Стела Кіріакідес народилася 10 березня 1956 року в Нікосії на Кіпрі. Вивчала психологію в університетах Редінг і Манчестер.

З 2006 року вона була обрана до парламенту Кіпру, де входила до профільного комітету з питань охорони здоров’я та комітету з питань закордонних справ та європейських справ.

Стела Кіріакідес є головою делегації Кіпру в ПАРЄ та членом групи ЄНП.

В ПАРЄ Кіріакідес обіймала посаду головиКомітету з соціальних питань, охорони здоров’я та сталого розвитку, а також входила до Моніторингового комітету та Комітету з питань рівності та недискримінації.