У квиткоматах Лодзя з’явилась українська мова

08.01.2019

З 18 грудня 2018 року у мобільних терміналах громадського транспорту міста Лодзь (Польща) можна купити квитки, використовуючи українську мову.

Як інформує офіційний сайт міста Лодзь, українська мова з’явилася у 737 мобільних квиткоматах, установлених на транспортних засобах міста. Українська мова доступна поряд з англійською, німецькою та польською мовами.

За інформацією речниці управління міського транспорту міста Агнєшки Магнушевської, іноземці складають 21% серед усіх, хто купує в Лодзі квитки на міський транспорт, а з них 75-80% – це українці.

Як зазначається, цьогоріч у Лодзі отримали дозвіл на тимчасове проживання понад 10 тис. осіб, з яких близько 90% є українцями.

У відділі обслуговування інвесторів і співпраці із закордоном міста Лодзь інформують, що вже у прийдешньому році з’явиться українська версія міського інтернет-порталу Lodz.pl, що значно полегшить перебування українців у місті. 

Версії українською мовою вже мають офіційні інтернет-сторінки польських міст Познань та Вроцлав.

Раніше повідомлялося, що у межах кампанії Міністерства закордонних справ України #CorrectUA #KyivNotKiev! Варшавський аеропорт імені Фридеріка Шопена змінив написання назв українських міст відповідно до міжнародної системи латинізації географічних назв.

Інші новини

Всі новини