Укравтодор вивчає досвід Німеччини у розвитку дорожньої мережі

20.02.2020

Укравтодор провів зустріч із делегацією німецьких експертів з розвитку інфраструктури, яку очолив Державний секретар Федерального Міністерства транспорту і цифрової інфраструктури Німеччини (2009-2018) професор Райнер Бомба.

Про це повідомляє Державне агентство автомобільних доріг України.

 

 

«У цьому році Україна має амбітні плани, які підкріплені рекордним фінансуванням і чітким баченням наших дій. Залучаємо кошти під державні гарантії, працюємо над проєктами державно-приватного партнерства, впроваджуємо нові принципи роботи. Досвід ФРН – важливий для нас як з точки зору планування, так і з точки зору системної організації усіх процесів», – зазначив Олександр Кубраков, Голова Укравтодору.

Професор Райнер Бомба привітав наміри Укравтодору оновити дороги державного значення у найближчі роки та поділився досвідом планування дорожньої мережі на 10-20 років. За словами Райнера Бомби, ініціатива Укравтодору щодо незалежної оцінки якості доріг закладає нові правила ведення дорожнього бізнесу. Однак для максимального ефекту необхідно розвивати технічний нагляд на всіх етапах ремонтно-будівельних робіт. 

«Цього року ми залучаємо незалежний технагляд не тільки на проєкти, які реалізуються за кошти міжнародних фінансових організацій, але й на об’єкти, які реалізуються за державні кошти. Незалежний технагляд проводитиметься на всіх етапах, включно з періодом надання підрядником гарантії на виконані роботи», – прокоментував Олександр Кубраков.

За підсумками сторони домовились  посилити двосторонньої співпраці за участі німецьких експертів з метою досягнення планів з будівництва та розвитку мережі автомобільних доріг України в довгостроковій перспективі.

Нагадаємо, цьогоріч Україна інвестує 3,2 млрд гривень у безпеку на дорогах.

Інші новини

Всі новини