Україна до 2035 року планує на 11% збільшити частку відновлювальних джерел електроенергії, – Остап Семерак

Угода про асоціацію

08.08.2018

Міністр екології та природних ресурсів Остап Семерак переконаний, що Україна повинна  активно розвиватися в напрямку енергозбереження і збільшувати частку відновлювальних джерел електроенергії. Про це він заявив  в ефірі  5 каналу, повідомляє прес-служба Мінприроди.

“У світі  вже сформувалися цілі коаліції навіть не компаній, а країн, які відмовилися від споживання вугілля і закликають інших приєднуватися до цього руху. Українське  суспільство має усвідомити, що це – питання майбутнього  від якого залежить доля людства та еко безпека всієї планети”,- сказав він.

Остап Семерак переконаний, що чим  швидше ми це зрозуміємо, тим більше матимемо шансів стати успішною і конкурентною країною. За його словами, не може країна, економіка якої побудована на вугільній енергетиці, конкурувати із країною, в якій активно працюють сучасні енергетичні технології.

Важливим моментом тут є і вплив роботи теплостанції на довкілля і здоров’я людини. І ми маємо зрозуміти, що для економіки країни дешевше відмовитися від викопного палива і перейти на сучасні енергетичні технології, чим витрачати кошти на лікування громадян і порятунок довкілля

Міністр також нагадав, що Стратегією низьковуглицевого розвитку України передбачено до 2035 року вийти на рівень 11% виробництва  відновлювальних джерел енергії. Сьогодні енергетичний сектор виробляє лише 1,5 % відновлювальних джерел енергії.

“Ми поставили собі амбітний план суттєво збільшити відсоток виробництва  відновлювальних джерел енергії. Так, попереду багато роботи: зміна технологій, поведінки і правил споживання енергії, але інвестування в енергетично відновлювальні технології – можливість створення нових робочих місць та  наукового низьковуглецевого розвитку  країни. І цей процес в Україні вже активно розпочався”, – сказав Остап Семерак.

Міністр переконаний, що лідерство України у світовому кліматичному процесі – це не лише дуже амбітне і серйозне завдання, яке стоїть перед Урядом, це –  ознака того, що наше бачення низьковуглецевого розвитку країни сприйнято Організацією Об’єднаних Націй. І це лідерство ставить  Україну в ряд з країнами, які мислять категоріями майбутнього.

Інші новини

Всі новини