Україна отримає допомогу від Німеччини для розвитку інфраструктури у прифронтових регіонах у розмірі понад 36 млн євро

Допомога ЄС

21.01.2021

Уряд Федеральної республіки Німеччина надає Україні понад 36 млн євро на розвиток інфраструктури в прифронтових регіонах, які найбільше постраждали внаслідок збройної агресії Російської Федерації.

Про це повідомляє Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України.

Йдеться про новий проєкт «Сприяння розвитку соціальної інфраструктури (УФСІ VIII)» вартістю 13,1 млн євро для проведення енергоефективної модернізації закладів медичної допомоги, проведення закупівель сучасного базового медичного обладнання та обладнання для амбулаторної діагностики та лікування хвороби COVID-19 та її наслідків на території Харківської, Дніпропетровської та Запорізької областей, а також на контрольованих Урядом України територіях Донецької та Луганської областей.

Також, передбачається підписання додаткових угод по проєктах УФСІ VI та УФСІ VII вартістю 23,4 млн євро. Із них 9 млн євро направлено на будівництво житла для внутрішньо переміщених осіб (13 об’єктів) та покращення інфраструктури (6 шкіл та 7 дитячих садочків) у громадах, які приймають внутрішньо переміщених осіб:

?       у Дніпропетровській області: Кривий Ріг, Першотравенськ;

?       у Донецькій області: Маріуполь;

?       у Запорізькій області: Мелітополь, Ланцеве, Гуляйполе;

?       у Луганській області: Сєвєродонецьк, Новоайдар, Кремінна;

?       у Харківській області: Ізюм, Чугуїв.

Другий грант у розмірі 14,45 млн євро спрямовано на поліпшення умов надання медичної допомоги. Закупівля нового обладнання та енергоефективне оновлення лікарень для щонайменше 40 об’єктів у Харківській, Дніпропетровській, Запорізькій областях, а також на підконтрольних Уряду України територіях Донецької та Луганської областей.