Україна потребує подальшої підтримки країн ЄС при впровадженні реформ у сфері енергоефективності

Допомога ЄС

27.11.2018

Україна потребує подальшої підтримки країн Європейського Союзу при впровадженні реформ у сфері енергоефективності.

Про це на своїй сторінці у соціальній мережі Facebook написав Віце-прем’єр-міністр – Міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Геннадій Зубко.

“В умовах відкритої військової агресії з боку РФ, Україна продовжує впроваджувати реформи і впевнено йти до енергонезалежності. І в цьому нам потрібна підтримка європейських країн та міжнародної спільноти”, – написав Геннадій Зубко.

За його словами, про подальшу підтримку реформи енергоефективності в Україні заявили, зокрема, у Німеччині. Ця країна готова реалізовувати спільні з Києвом проекти та сприяти роботі Фонду енергоефективності. У цьому німецькі партнери запевнили українську сторону під час Конгресу Німецького енергетичного агентства (DENA). 

“Німецькі партнери, представники Уряду та експерти дискутують, якими інструментами посилити Стратегію енергоефективності Федерального уряду для досягнення амбітних цілей у 2020 та 2030 роках. Розраховуємо, що у цій стратегії точно буде місце подальшій співпраці наших країн у сфері енергоефективності”, – підкреслив очільник Мінрегіону. 

За його словами, Україні вдалося досягти успіху в імплементації Директив ЄС з енергоефективності, зокрема, 27 та 31.

“Реформа енергоефективності, прогрес якої презентував сьогодні на Конгресі Німецького енергетичного агентства (DENA) – це успіх України і спільна робота України та Уряду Німеччини … Маємо чіткий сигнал для основних гравців енергетичного ринку Німеччини: Україна – надійний партнер, який послідовно виконує вимоги Угоди про асоціацію з ЄС рухається до енергонезалежності”, – підкреслив очільник відомства.

Зауважимо, 27-29 листопада Геннадій Зубко перебуває з робочим візитом у Німеччині. У рамках поїздки, запланована участь у Конгресі DENA, 3-му українсько-німецькому економічному форумі, засіданні українсько-німецької групи високого рівня, зустріч з Міністром навколишнього середовища, охорони природи і ядерної безпеки Німеччини пані Свеньєю Шульце, відвідування Кампусу EUREF, Центру з енергетики, будівництва, архітектури та охорони навколишнього середовища «ZEBAU GmbH», унікального енергоефективного будинку Плюс з E-мобільністю.

Підготовлено за матеріалами Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України. Оригінал статті читайте за посиланням