Україна розпочала роботу над оновленням додатків до Угоди з ЄС

29.01.2021

29 січня під час онлайн зустрічі з експертами та громадськістю заступниця Міністра з захисту довкілля та природних ресурсів України з питань європейської інтеграції Ірина Ставчук презентувала напрацювання з оновлення Додатків ХХХ «Охорона довкілля» і ХХХІ «Клімат» Угоди про асоціацію з ЄС. Ці зміни запропоновані Європейською стороною і перебувають на узгодженні. 

Про це повідомляє Міністерство захисту довкілля та природних ресурсів України.

Міндовкілля приймає коментарі щодо включення та оновлення відповідного додатку Угоди з ЄС.

 «Для Міністерства виконання Угоди про асоціацію з ЄС має високий пріоритет. Найбільшими останніми досягненнями у цій сфері є прийняття і впровадження законів у сфері змін клімату. Йдеться про схвалення засад моніторингу, звітності та верифікації викидів парникових газів, поводження з озоноруйнівними речовинами та фторованими парниковими газами. Найближчим часом Міністерство очікує розгляду у Верховній Раді законопроектів «Про управління відходами», «Про запобігання, зменшення та контроль промислового забруднення», «Про Смарагдову мережу», – повідомляє Ірина Ставчук.  

Також заступниця Міністра зазначає, що набирає активності прогрес в імплементації Водної Рамкової Директиви ЄС. Головним напрямком імплементації є запровадження в Україні досліджень якості води за європейськими стандартами. Для цього в Україні вже працюють дві лабораторії моніторингу якості поверхневих вод на Івано-Франківщині і Донеччині. Навесні планують відкрити ще дві – у Вишгороді та Одесі. Вони перевірятимуть якість води на сучасному обладнанні за міжнародними стандартами. 

Інші новини

Всі новини