Українські органічні кавуни експортуватимуть у Німеччину і Скандинавські країни

25.03.2019

Єдиний в Україні виробник сертифікованого органічного кавуна ТОВ “Дунайський аграрій” (Одеська обл.) цього року має намір розпочати експорт кавунів у Німеччину і Скандинавські країни. Про це повідомив директор компанії Роман Дяжук під час III Міжнародного конгресу “Органічна Україна 2019”, який відбувся 14-15 березня у Одесі.

За його словами, у 2018 році врожайність органічних кавунів склала близько 40-50 тонн / га, багато українських супермаркетів реалізовували їх на внутрішньому ринку.

“Я задоволений урожаєм минулого року і його збутом. В цьому році плануємо збільшити площі вдвічі до 40 га. А також планую вже відправляти кавуни на експорт”, — сказав він.

Крім того, “Дунайський аграрій” вирощує органічні персики. В минулому році компанія зібрала перший урожай. Роман Дяжук зазначив, що наразі будує холодильник і після завершення будівництва зможе експортувати також органічні персики і сливи за кордон.

“Дунайський аграрій” є єдиним сертифікованим виробником органічних кавунів в Україні. Цього року компанія взяла участь у найбільшій міжнародній виставці органічної продукції “Біофах (Biofach) 2019” у м. Нюрнберг (Федеративна Республіка Німеччина).

“Пару років тому я вирішив шукати свою нішу в органіці і вже два роки вирощую овочі, кавуни, фрукти, зернові і бобові культури. Участь в BIOFACH мені потрібна в першу чергу для того, щоб зрозуміти, яка продукція сьогодні цікавить Європу і весь світ. Плануємо почати експортувати овочі і фрукти в Європу. До цього мали досвід в експорті органічних зернових, ріпаку, соняшнику, гороху і сочевиці”, – розповів Роман Дяжук.

Він додав, що просувати продукцію за кордоном також допомагає вдале географічне розташування господарства – на Півдні України, а це 45-та паралель, де вирощені продукти славляться надзвичайними смаковими якостями.

Довідково:

Міжнародний конгрес “Органічна Україна” — широкоформатний захід, який включає в себе проведення міжнародного форуму, експертних дискусій, галузевих конференцій, тематичних блоків та прес-брифінги. На заході зустрічаються виробники, переробники, місцеві та міжнародні трейдери, консультанти, громадські організації, компанії, які надають послуги у сфері органічного виробництва та торгівлі, державні установи та інші зацікавлені у розвитку органічного ринку. Ця подія відбулася вже втретє за підтримки Міністерства аграрної політики та продовольства України.

Інші новини

Всі новини