Уряд схвалив нові стандарти якості бензину та інших рідких палив

23.09.2020

23 вересня під час чергового засідання  Кабінет Міністрів України ухвалив постанову, що вносить зміни до Технічного регламенту щодо вимог до автомобільних бензинів, дизельного, суднових та котельних палив.

Про це повідомляє Міністерство енергетики України.

Міністерство енергетики розробило такий проєкт постанови з метою імплементації директив Європейського Союзу. Рішення покликане запобігти продажу неякісних палив на внутрішньому ринку та встановити єдині обов’язкові екологічні вимоги до палив відповідно до європейських стандартів.

Зміни сприятимуть спрощенню ведення господарської діяльності на українському ринку нафтопродуктів, а також збільшать конкурентоздатність українських палив на європейських ринках.

Зміни до Технічного регламенту щодо вимог до автомобільних бензинів, дизельного, суднових та котельних палив, зокрема, стосуються:

  • встановлення чітких норм вмісту сірки в рідких паливах, які використовуються на території України;
  • уточнення та введення нових термінів та визначень, що дозволить уникнути різного тлумачення положень Технічного регламенту.

Постанова дозволить створити належні умови для виконання Україною вимог щодо дотримання європейських норм викидів забруднюючих речовин в атмосферне повітря від використання нафтопродуктів.