Уряд спільно з проєктом ЄС «Natolin4Capacity Building» розпочинає опитування державних службовців для аналізу навчальних потреб у сфері європейської інтеграції

12.03.2021

З метою покращення навичок і знань державних службовців у сфері європейської інтеграції, Уряд України та Коледж Європи (Натолін, Польща) мають намір розробити нову освітню програму для державних службовців в рамках «Проєкту з розбудови спроможності «Natolin4Capacity Building» за фінансової підтримки Європейського Союзу.

Сьогодні Урядовий офіс координації європейської та євроатлантичної інтеграції спільно з Національним агентством з питань державної служби та командою проєкту розпочинають перший етап впровадження – опитування державних службовців центральних та місцевих органів державної влади щодо їх потреб у навчанні та тематичних знаннях з питань європейської інтеграції.

Звіт за результатами опитування буде представлено в квітні цього року як основу для подальшої розробки спеціалізованих онлайн-курсів та відповідних навчальних матеріалів.

«Україна вже подолала екватор у виконанні Угоди про асоціацію і ми ведемо активний діалог з ЄС про посилення нашої співпраці за ключовими напрямками. Серед них такі фарватери як Європейський зелений курс та Єдиний цифровий ринок, які задаватимуть тон майбутнім економічним відносинам на європейському континенті. Навчання наших державних службовців за програмою одного з найкращих навчальних закладів Європи дозволить Україні ефективно рухатися разом із ЄС у розвитку його політик, а також продовжувати впровадження Угоди про асоціацію, яка є дорожньою картою наших євроінтеграційних перетворень. Закликаю усіх державних службовців долучитися до опитування та використати цей чудовий шанс для професійного розвитку», ? сказала Ольга Стефанішина, Віцепрем’єр-міністерка з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України.

Майбутній спеціалізований онлайн-курс дозволить залучити до навчання максимально широку кількість представників державних органів України. Крім того, в рамках проєкту щонайменше 240 державних службовців візьмуть участь у тематичних навчальних сесіях в Україні та Польщі. Передбачено також окремі візити до інституцій ЄС. Очікується, що онлайн-курси стартують у жовтні 2021 року.

Довідково:

«Проєкт з розбудови спроможності «Natolin4Capacity Building» має повну назву «Розбудова спроможності до інтеграції та реформ: підвищення адміністративного потенціалу державної служби України у справах європейської інтеграції за допомогою всеосяжної освітньої програми».

Проєкт фінансується Європейським Союзом у рамках гранту в розмірі 2,45 млн євро.

Проєкт впроваджують Урядовий офіс координації європейської та євроатлантичної інтеграції України, Національне агентство з питань державної служби та Коледж Європи (Натолін, Польща).

Інші новини

Всі новини