В Євросоюзі погодили заборону одноразового пластику

19.12.2018

Європейський Парламент та Рада Європейського Союзу досягли попередньої політичної згоди щодо обмеження виробництва і використання побутового пластику.

Про це повідомили на офіційному сайті Єврокомісії.

Заплановані заходи стосуються десяти видів пластикових виробів одноразового використання, які найбільше забруднюють навколишнє середовище, океани і моря. Деякі види такої продукції, зокрема, пластиковий одноразовий посуд, нитки, соломинки для напоїв, паличок для повітряних кульок тощо, пропонується повністю вивести з європейського ринку. Водночас в ЄС планують зобов’язати виробників застосовувати спеціальне маркування та забезпечувати вторинну переробку деяких інших категорій пластикових виробів.

“Ця угода насправді допомагає захистити наших людей і нашу планету. Європейці усвідомлюють, що пластикові відходи є величезною проблемою, і ЄС в цілому продемонстрував справжню мужність у вирішенні цього питання. Це робить нас глобальним лідером у вирішенні проблем засміченням моря пластиком”, — заявив Перший віце-президент Європейської комісії Франс Тіммерманс.

Домовленість базується на пропозиціях Єврокомісії щодо зменшення використання пластику в ЄС, представлених у травні цього року.

Підготовлено за матеріалами сайту Європейської комісії. Оригінал статті читайте за посиланням