ЄС допоможе Україні реформувати систему управління державними фінансами

Допомога ЄС

09.01.2019

Європейський Союз допоможе Україні реформувати систему управління державними фінансами. Програма підтримки EU4PFM передбачає надання державним органам України допомоги при формуванні бюджету і обліку в державному секторі, а також при контролі та аудиті державних коштів.

Про це повідомили в Представництві ЄС в Україні.

Крім того, програма має підвищити ефективність управління державними видатками і покращити управління податками та митними зборами шляхом впровадження сучасної й прозорої системи оподаткування доходів.

“Програма буде масштабно реалізовуватися партнерами ЄС: Групою Світового банку, Міжнародним валютним фондом, Центральною агенцією Литовської Республіки з управління проектами та Агенцією Швеції з питань розвитку міжнародної співпраці”, – зазначили в Представництві ЄС.  

Програма спрямована на підтримку Міністерства фінансів, Міністерства економічного розвитку та торгівлі й інших міністерств, податкової та митної служб, Казначейської служби, Рахункової палати та Державної аудиторської служби.

Підтримка буде комплексною – від рекомендацій експертів і проведення тренінгів щодо секторальних реформ до впровадження автоматизованих рішень в обраних пріоритетних сферах.

Загальний пакет допомоги складає 55,5 мільйонів євро. Частка ЄС становить 50 мільйонів євро, частка Швеції та Литви 5 та 0,5 мільйона євро, відповідно.

Нова програма підтримки сприятиме реалізації Стратегії реформування системи управління державними фінансами та допоможе Україні у виконанні зобов’язань згідно з Угодою про асоціацію між ЄС та Україною.

Підготовлено за матеріалами Представництва ЄС в Україні.