ЄС і Рада Європи запускають в Україні проєкт з протидії відмиванню коштів

11.10.2019

Рада Європи та Представництво ЄС в Україні реалізують спільний проєкт “Зміцнення заходів із протидії відмиванню коштів та фінансуванню тероризму в Україні”. Проєкт здійснюватиметься у період 2019-2021 років і матиме бюджет у 500 000 євро.

Презентація проєкту, який на 80% фінансується ЄС, а 20% – Радою Європи, відбулася 11 жовтня у Києві, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Проєкт спрямований на зміцнення інституційної спроможності та нормативної бази відповідно до стандартів Ради Європи та інших міжнародних стандартів.

Окрім цього національного проєкту, Україна також бере участь у чотирьох регіональних проєктах із загальним бюджетом у 2,4 млн євро, спрямованих на запобігання та протидію економічній злочинності; зміцнення професійного статусу юриста; вдосконалення доступу до правосуддя через позасудові механізми відшкодування шкоди потерпілим від дискримінації, злочинів на ґрунті ненависті та мови ворожнечі в країнах Східного партнерства; і сприяння доступу жінок до правосуддя.

Презентація проєктів відбулася у межах другого етапу програми “Партнерство заради належного врядування”. Програму співробітництва з країнами Східного патнерства ЄС було розпочато у 2015 році.

Інші новини

Всі новини