ЄС запускає програму для підтримки малого та середнього бізнесу на сході України

Допомога ЄС

21.12.2019

Євросоюз запускає програму фінансування FinancEast вартістю 9,5 млн євро для підтримки малого та середнього бізнесу на сході України. Про це повідомляє Представництво Європейського Союзу в Україні.

Взяти участь у програмі можуть мікро, малі і середні підприємства підконтрольних районів Донецької і Луганської областей. Уже з 20 грудня вони можуть придбати у лізинг або у кредит сільськогосподарську техніку, обладнання, транспорт, провести монтаж, будівництво чи реконструкцію приміщень і отримати компенсацію до 50%. Відповідно до підписаних угод, партнерами є OTП Лізинг, Ощадбанк, Укргазбанк. 

«Завдяки цьому гранту Європейський Союз сподівається відновити стійкі кредитні та лізингові операції в регіоні, де банки майже не працювали з 2014 року, підтримуючи стійке економічне та соціальне відновлення і, тим самим, сприяючи миру та примиренню на Сході України», – сказав Фредерік Куне, перший радник Представництва ЄС в Україні, керівник відділу «Місцевий та людський розвиток», Представництва Європейського Союзу в Україні.

Грант для реалізації програми FinancEast Європейський Союз надав Україні через німецький банк розвитку KfW. Виконавцем програми виступає Німецько-Український фонд.

Детальніше про програму: http://bit.ly/38XfI7W