ДОДАТОК ХІ
ПЕРЕВІРКИ ІМПОРТУ ТА ОПЛАТА ПЕРЕВІРОК
A. Принципи перевірок імпорту
Перевірки імпорту складаються з документальних перевірок, ідентифікації та фізичних перевірок.
Стосовно тварин та продуктів тваринного походження фізичні перевірки та їх частота застосування мають грунтуватися на основі ризику щодо такого імпорту.
При проведенні перевірок щодо здоров’я рослин, Сторона-імпортер забезпечує, щоб ці рослини, продукти рослинного походження та інші об’єкти були ретельно оглянуті на офіційних підставах, в повному обсязі або лише їх зразки, для того, щоб переконатися, що вони не забруднені шкідливими організмами.
У разі виявлення такою перевіркою невідповідності стандартам та/або вимогам Сторона-імпортер вживає заходів пропорційно до ризику. Імпортеру або його представнику мають надати доступ, якщо це буде можливо, до товару та до інформації, щоб допомогти йому прийняти остаточне рішення стосовно цього товару. Таке рішення є пропорційним ризику.
B. Частота фізичних перевірок
B.1. Імпорт тварин та продуктів тваринного походження до Європейського Союзу та України.
Вид перевірки на кордоні |
Частотний показник |
---|---|
1. Документальні перевірки |
100% |
2. Ідентифікація |
100 % |
3. Фізичні перевірки |
|
Живі тварини 100% |
100 % |
Продукти І категорії Свіже м’ясо, включаючи внутрішні органи, та продукти із яловичини, баранини, козлятини, свинини та конини, визначені у Директиві Ради № 92/5/EЄC від 10 лютого 1992 року, що змінює Директиву № 77/99/EЄC щодо санітарних проблем, які впливають на торгівлю м’ясною продукцією всередині Співтовариства, і змінює Директиву № 64/433/ЄЕС Рибні продукти в герметично закритих ємностях призначені, щоб зробити їх стабільними при кімнатній температурі, свіжа та заморожена риби, і сушені та / або солоні продукти рибальства Цілі яйця Сало і топлені жири Каркаси тварин Інкубаційні яйця |
20%
|
Продукти II категорії: М’ясо птиці та продукти з м’яса птиці М’ясо кролів, м’ясо промислових тварин (диких/вирощених) та продукти з них Молоко та молочні продукти для споживання людиною Яєчні продукти Оброблений тваринний білок для споживання людиною (100% для перших (шести) партій товару (-) Директива Ради № 92/118/ЕЄС від 17 грудня 1992 року, яка визначає вимоги щодо здоров’я тварин і суспільної охорони здоров’я, що регулюють торгівлю та імпорт до Співтовариства продуктів, які не підпадають під дію зазначених вимог, викладених у спеціальних правилах Співтовариства, зазначених у Додатку A(I) до Директиви № 89/662/ЄЕС і, щодо патогенних мікроорганізмів, у Директиві № 90/425/ЄЕС)
Інші рибні продукти, окрім нижчезазначених Рішенням Комісії 2006/766/EEC створенні списки третіх країн і територій, з яких імпорт двостулкових молюсків, голкошкірих, покривників, морських черевоногих молюсків та рибної продукції допускається Двостулкові молюски Мед |
50% |
Продукти III категорії: Сперма Ембріони Гній Молоко та молочні продукти (не для споживання людиною) Желатин Жаб’ячі лапи та равлики Кістки та продукти з них Шкіра та шкури Щетина, хутро, вовна та пір’я Роги та продукти з них, копита та продукти з них Продукти бджільництва Трофеї з тварин Оброблені корма для тварин Сировина для виготовлення кормів для тварин Сировина, кров та продукти з неї, залози та органи для фармацевтичного чи технічного використання Сіно та солома Патогени Оброблений білок тварин (запакований) |
мінімум 1 % максимум 10 % |
Оброблений білок тварин не для споживання людиною (кипа) |
100 % для перших шести партій (пункти 10 та 11 Глави ІІ Додатку VII до Регламенту № 1774/2002 Європейського парламенту і Ради від 3 жовтня 2002 року, що встановлює санітарні норми, що стосуються побічних продуктів тваринного походження, не призначених для споживання людиною |
|
|
В.2. Імпорт харчових продуктів нетваринного походження до Європейського Союзу та України
— Чілі (Capsicum annuum), потовчений або розмелений – ех 09042090 — Продукти чілі (карі) – ех 09109105 — Kуркума довга (куркума) – ех 09103000 (харчові продукти – сухі спеції) — Червона пальмова олія – ех 15111090
|
10 % для барвника Судану з усіх третіх країн |
|
|
|
|
|
В.3. Імпорт до Європейського Союзу та України рослин, продуктів рослинного походження та інших об’єктів регулювання.
Для рослин, продуктів рослинного походження та інших об’єктів регулювання, перерахованих у переліку частині «В» Додатку V до Директиви № 2000/29/ЄС:
Сторона-імпортер може проводити перевірки відправлених товарів з метою верифікації фітосанітарного статусу.
Зменшена частота імпортних перевірок щодо здоров’я рослин може встановлюватися до товарів, які регулярно перевозяться за винятком рослин призначених для посадки.