Кабінет Міністрів України погодив призначення заступника голови Тернопільської ОВА з питань європейської інтеграції

Наш шлях до ЄС

13.09.2024

13 вересня 2024 року Кабінет Міністрів України погодив кандидатуру Павла Журби на посаду заступника голови Тернопільської обласної військової адміністрації з питань європейської інтеграції. Це рішення ухвалено відповідно до постанови КМУ №985 від 20 серпня 2024 року, якою започатковано введення посад заступників голів ОВА з європейської інтеграції в регіонах України.

Новопризначені заступники будуть відповідати за розвиток євроінтеграційних процесів, міжнародне співробітництво, а також за координацію міжнародної технічної допомоги в регіонах. Вони тісно співпрацюватимуть із Віце-прем’єр-міністром з питань європейської та євроатлантичної інтеграції та Секретаріатом Кабінету Міністрів для забезпечення ефективної координації цих зусиль на всіх рівнях.

Ця ініціатива дозволить регіонам більш активно долучатися до міжнародних проектів, залучати інвестиції та фінансування для розвитку ключових галузей, таких як інфраструктура, екологія та соціальна сфера. Завдяки цьому кроку, регіони зможуть значно підвищити рівень підготовки до повноправного членства України в ЄС.

Довідково

Павло Журба має вищу освіту в галузі міжнародного права та міжнародного економічного права, здобуту в Київському національному університеті імені Тараса Шевченка та університеті Гронінгена (Нідерланди). До призначення обіймав посаду заступника голови Вишгородської районної державної адміністрації.