Презентація Плану перемоги, подальша підтримка України з боку Євросоюзу та рух України до членства в ЄС: візит делегації України на чолі з Президентом до Брюсселя

17.10.2024

У вівторок, 17 жовтня делегація України на чолі з Президентом Володимиром Зеленським здійснила робочий візит до Брюсселя. У межах участі у засіданні Європейської ради, Володимир Зеленський представив під час кожен із п’яти пунктів Плану перемоги та закликав лідерів європейських країн його підтримати, щоби запобігти намірам росії продовжувати агресію.

На засіданні Європейської ради Президент зауважив, що План зміцнить не лише Україну, а й усю євроатлантичну спільноту.

«Усі ви знаєте психологію росії, а дехто, гадаю, знає її дуже добре. росія вдасться до дипломатії, лише коли побачить, що не може нічого досягти силою. Це і є План, це саме те, що потрібно. І ми маємо створити правильні умови, щоб закінчити цю війну», – підкреслив Президент України.

За його словами, єдність, тиск на росію та посилення України – запорука завершення війни таким чином, щоби рф більше ніколи не почала її знову. Більше деталей тут.

Глава держави окремо зустрівся з Президентом Європейської ради Шарлем Мішелем. Під час зустрічі йшлося про План перемоги, кошти від заморожених російських активів і санкції проти рф. Президент України зазначив, що очікує на активну участь ЄС у реалізації Плану перемоги.

Серед інших питань, які обговорили під час зустрічі з Шарлем Мішелем, – прогрес у реалізації Формули миру, подальша оборонна підтримка з боку Євросоюзу, а також забезпечення стійкості української економіки та фінансової системи.

Володимир Зеленський окремо наголосив, що Україна готова максимально швидко рухатися в переговорному процесі щодо членства в ЄС і прискорити узгодження свого законодавства з нормами Євросоюзу.

Президент України також зустрівся з Президенткою Європейського парламенту Робертою Мецолою, а також з лідерами політичних груп Європарламенту. Обговорили майбутнє членство нашої країни в ЄС і фінансову підтримку України. Володимир Зеленський подякував за всі резолюції Європарламенту на підтримку України, зокрема останні – щодо невідкладного зняття обмежень на застосування західної зброї проти легітимних військових цілей на території РФ.

Крім того, Глава держави зауважив, що Україна очікує від Європарламенту сильної резолюції до 1000-го дня з початку повномасштабної російської агресії.

Окремо в межах візиту, під час зустрічі з Прем’єр-міністром Греції Кіріакосом Міцотакісом, підписали Угоду про співробітництво у сфері безпеки. Греція надаватиме додаткові ресурси для прискорення підготовки наших пілотів і технічного персоналу для літаків F-16.

Участь у візиті також взяла Віцепрем’єр-міністерка з питань європейської та євроатлантичної інтеграції-Міністерка юстиції України Ольга Стефанішина.

Other news

All news