Віцепремʼєрка Ольга Стефанішина бере участь у міжурядових консультаціях між Україною та Польщею

28.03.2024

Віцепремʼєрка з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Ольга Стефанішина бере участь у міжурядових консультаціях між Україною та Польщею, які відбуваються сьогодні у м. Варшава, під головуванням Премʼєр-Міністра України Дениса Шмигаля та Премʼєр-Міністра Республіки Польща Дональда Туска.

Під час заходу обидві сторони представили результати проведення консультацій представників українських та польських міністерств щодо ряду питань співпраці двох країн, зокрема руху України до членства в ЄС, розвитку транскордонної співпраці та прикордонної інфраструктури, посилення бізнес-контактів, підтримки України в умовах повномасштабної війни росії, а також питання щодо транзиту української продукції та врегулювання ситуації на спільному кордоні.

«Шановні прем’єр-міністри, представники Урядів, ми давно співпрацюємо і регулярно обговорюємо наші позиції. Я дуже вдячна за цю співпрацю. Окремо я б хотіла подякувати польському уряду за рішення про відкриття переговорів для України, ухвалене в перший день роботи вашого уряду, пане Прем’єр (Дональд Туск – прим.ред.). Також хочу подякувати за те, що в спільній заяві відображено проведення першої міжурядової конференції України-ЄС у червні. Це дуже важливо для нашого подальшого динамічного шляху на євроінтеграційному шляху», – заявила Віцепрем’єр-міністерка Ольга Стефанішина під час свого виступу.

Вона також відзначила створення на території Польщі першого Спільного центру Україна – НАТО з аналізу, підготовки та освіти (JATEC).