9-10 квітня: розклад пояснювальних сесій Європейської Комісії щодо переговорних розділів права ЄС у межах офіційного скринінгу

Вступ України до ЄС

28.03.2024

9 та 10 квітня відбудуться наступні пояснювальні сесії Європейської Комісії щодо переговорних розділів права ЄС у межах офіційного скринінгу.

Ці сесії стосуватимуться розділів 4 «Свобода руху капіталу» та 6 «Корпоративне право», які входять до Кластеру з внутрішнього ринку.

Запрошуємо профільних експертів, представників аналітичних центрів та організацій громадянського суспільства долучитись. Представники громадськості зможуть спостерігати за сесією без можливості участі в обговоренні.

Для участі у сесіях заповніть, будь ласка, форму за посиланням.

Реєстрація відкрита до 8 квітня, 14:00. Посилання на сесії отримають тільки зареєстровані учасники.

Довідково

Сесії триватимуть до кінця травня 2024 року.

Ще до отримання офіційного рішення Європейської Ради про старт переговорів Уряд України здійснив власний селф-скринінг щодо кожного переговорного розділу протягом 2023 року. Це вже дозволило визначити стан адаптації українського законодавства до права ЄС, обсяг роботи, яку потрібно виконати, та визначити підходи до формування переговорних команд. Звіт за результатами селф-скринінгу доступний за посиланням.

Звіт про прогрес України в межах Пакету розширення Європейського Союзу від 8 листопада 2023 року доступний за посиланням.

Урядовий План заходів з виконання рекомендацій Європейської Комісії, представлених у Звіті про прогрес України в межах Пакета розширення Європейського Союзу 2023 року, затверджений Урядом України 9 лютого 2024 року, доступний за посиланням.