Консультативна місія ЄC підготує понад 150 українських тренерів для роботи на звільнених територіях

06.02.2024

Про це заявив Високий представник ЄС із закордонних справ і безпекової політики Жозеп Боррель під час візиту до України. Верховний представник ЄС високо оцінив стійкість України проти агресії росії, відзначивши вагомий внесок Консультативної місії Європейського Союзу (КМЄС) у ​​стабілізацію ситуації на деокупованих територіях. Зокрема, йдеться про підготовку та оснащення українських правоохорнців, що виконують завдання на цих територіях.

«Ми готуємо понад 150 співробітників Національної поліції та Національної гвардії, які стануть тренерами для своїх побратимів, щоб «каскадом» підготувати тисячі співробітників силових структур України. Вони зіштовхуються, ви зіштовхуєтесь з складними ситуаціями, коли відновлюєте контроль над звільненими територіями, так як цивільна інфраструктура зруйнована, все розграбовано. Їм доводиться відновлювати закон і порядок», – зазначив Високий представник під час пресконференції.

Він наголосив, що Європейський Союз буде продовжувати підтримувати органи правопорядку в Україні.

Довідково
Консультативна місія Європейського Союзу в Україні (КМЄС, англ. EUAM) — цивільна місія Спільної політики безпеки та оборони Європейського Союзу.
КМЄС в Україні тісно співпрацює зі своїми українськими партнерами з метою пришвидшення проведення реформи сектору цивільної безпеки.