Львів отримав 10 нових трамваїв за підтримки Європейського інвестиційного банку

Допомога ЄС

17.04.2024

10 нових п’ятисекційних низькопідлогових трамваїв тепер обслуговують міський маршрут Львова, що з’єднує великий житловий район Сихів з центром міста. Широкі двері та сидіння пристосовані для маломобільних груп населення. Розширення трамвайного парку Львова є також необхідним, оскільки через війну у місті  проживає понад 100 000 внутрішньо переміщених осіб.

Про це повідомляє Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури.

Закупівля трамваїв Львовом є частиною проєкту «Міський громадський транспорт України», який є рамковим кредитом Європейського інвестиційного банку (ЄІБ) на суму 200 млн євро. Ця інвестиція забезпечує міські ради та муніципальні транспортні компанії ресурсами для оснащення українських міст сучасним міським громадським транспортом, таким як тролейбуси, трамваї та автобуси. Управління проєктом здійснює Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури спільно з Міністерством фінансів України.

Загалом в межах проєкту «Міський громадський транспорт України» парки громадського транспорту також оновлюються в Києві, Харкові, Тернополі, Луцьку, Сумах, Запоріжжі, Одесі, Миколаєві та Івано-Франківську. Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури сприяє містам-учасникам проєкту у підготовці, впровадженні та прийнятті європейських стандартів сталої міської мобільності.

Довідково

Працюючи в Україні з 2007 року, ЄІБ підтримує євроінтеграцію країни, особливо після повномасштабного вторгнення Росії. З портфелем проєктів на суму 7,3 млрд євро Банк інвестує у муніципальну інфраструктуру, енергетику, транспорт та малі й середні підприємства, щоби покращити повсякденне життя, стимулювати економічне зростання та сприяти стійкості й відновленню України. Від початку повномасштабного вторгнення росії в Україну ЄІБ надав негайну допомогу, виділивши 2 млрд євро на терміновий ремонт критичної інфраструктури.