Ольга Стефанішина провела зустріч з Віцепрем’єр-міністром, Міністром закордонних справ Молдови Міхаєм Попшоєм

14.03.2024

У четвер, 14 березня, Віцепрем’єр-міністерка з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Ольга Стефанішина провела зустріч з Віцепрем’єр-міністром, Міністром закордонних справ Молдови Міхаєм Попшоєм, який прибув з робочим візитом до Києва.

Віцепрем’єр-міністерка та її молдавський колега привітали представлення Європейською Комісією 12 березня проєкту переговорних рамок для України та Молдови, відзначивши важливість активної роботи з державами-членами ЄС для її затвердження та проведення першої міжурядової конференції.

Учасники зустрічі детально проговорили порядок денний реформ на євроінтеграційному шляху, виклики на цьому шляху та можливості для взаємного посилення. Зокрема, йшлося про досягнення критеріїв верховенства права, реформу державного управління, децентралізації, створення антикорупційних інституцій. Міхай Попшой повідомив про трансформаційні процеси, через які зараз проходить судова система його країни. Ольга Стефанішина зі свого боку запропонувала налаштувати регулярний обмін досвідом та фахову підтримку.

«Україна має великий політичний та практичний досвід, зокрема у сферах реформування судової системи, боротьби з корупцією та верховенства права. Йдеться як про створення правової бази, так й її імплементації. Будемо раді налагодити регулярний обмін досвідом, вивченими уроками та експертизою між представниками наших країн у різних сферах. Шляхи України і Молдови до ЄС були поєднані, ми не вбачаємо тут конкуренції, навпаки цінуємо нашу співпрацю задля досягнення спільної цілі – членства в ЄС», – зазначила Ольга Стефанішина. 

Міністр Міхай Попшой зазначив у цьому контексті, що, розбудовуючи урядовий механізм координації європейської інтеграції, Молдова детально ознайомилася з діяльністю відповідних структур в Україні.

Він запевнив, що Молдова залишатиметься надійним, вартим довіри партнером України, повністю підтримуючи нашу державу в її відсічі російській агресії.

Інші новини

Всі новини