Парламент ухвалив законопроєкт про єдину роумінгову зону з ЄС

Наш шлях до ЄС

22.05.2024

Верховна Рада України ухвалила у другому читанні та в цілому Закон України «Про внесення змін до деяких законів України щодо імплементації норм законодавства Європейського Союзу з питань роумінгу» (реєстр. № 10265).

Про це повідомляє Комітет Верховної Ради України з питань цифрової трансформації.

Цей Закон забезпечує приєднання України до спільної роумінгової зони Україна – ЄС та отримання українцями послуг роумінгу у країнах ЄС у режимі «Роумінг як вдома».

Цей режим дозволить громадянам України, які періодично подорожують до будь-якої з 27 країн-членів ЄС, користуватись власним мобільним телефоном із такими самими тарифами й умовами, як вони робили б це в Україні. Також перевагами спільної роумінгової зони зможуть скористатись і користувачі європейських операторів, які подорожують в Україну.

Завдяки цьому Закону створюються умови як для розширення співробітництва, так і збільшення прямих контрактів, розширення бізнесу й збільшення європейських інвестицій.

Акт забезпечує виконання умов для отримання Україною режиму внутрішнього ринку з ЄС у сфері електронних комунікацій. Завдяки йому будуть більш захищені права та інтереси споживачів, забезпечена співпраця українських постачальників електронних комунікаційних послуг на рівних умовах з європейськими та здійснення ефективного захисту інтересів України під час транскордонного вирішення спорів у сфері електронних комунікації. А ще він забезпечує ефективне співробітництво з Органом європейських регуляторів електронних комунікацій (BEREC).