Президентка Єврокомісії оголосила про початок скринінгу українського законодавства та створення переговорної рамки у межах перемовин про членство в ЄС

Наш шлях до ЄС

17.01.2024

Готуючись до переговорів про вступ з Україною, Єврокомісія розпочинає процес скринінгу українського законодавства та створення переговорної рамки. Разом з тим, ЄС також працює над власним реформуванням, щоб підготуватися до Євросоюзу з більш ніж 30 країнами-членами.
Про це заявила Президентка Європейської Комісії Урсула фон дер Ляєн під час свого виступу в Європейському Парламенті.
«Вся нація українців демонструє нам, як багато Європа означає для них, і я пишаюся тим, що наш Союз відповів на заклик України, тепер ми повинні забезпечити подальші дії щодо рішень, які обговорили під час засідання Європейської Ради. В межах підготовки до переговорів про вступ, ми розпочинаємо процес скринінгу і працюємо над переговорною рамкою», – зазначила Урсула фон дер Ляєн.
Окрім того, Президентка Єврокомісії закликала ухвалити спільне рішення 27 країнів-членів ЄС щодо виділення фінансової підтримки України.
«Останнє засідання Європейської Ради продемонструвало політичну волю підтримувати Україну стільки, скільки буде потрібно. Але ми повинні підкріпити це адекватним фінансуванням. Ми запропонували гарантувати стабільне та суттєве фінансування України протягом наступних чотирьох років для підтримки щоденного функціонування держави, стабілізації економіки та наближення її до ЄС. Все це вимагає оновленого бюджету ЄС. – наголосила очільниця Єврокомісії. – Я впевнена, що ми знайдемо рішення, щоб це стало можливим».