Ще одна група українських держслужбовців розпочала навчання в Коледжі Європи в Натоліні

15.01.2024

Нова група українських держслужбовців розпочала навчання з питань європейської інтеграції у Коледжі Європи в Натоліні (Польща) в межах двомісячної програми Natolin4Capacity Building. В подальшому ці експерти долучатимуться до забезпечення переговорного процесу щодо членства України в ЄС.

Серед учасників – представники Урядового офісу координації європейської та євроатлантичної інтеграції, Міністерства аграрної політики та продовольства України, Міністерства захисту довкілля та природних ресурсів України, Міністерства економіки України, Державної служби України з питань геодезії, картографії та кадастру та Державної аудиторської служби України.

Головна мета цього циклу навчання – підготовка до переговорів про членство України в ЄС за п’ятим кластером «Ресурси, сільське господарство та згуртування».

Нагадаємо, підготовка держслужбовців відбувається з жовтня 2022 року до березня 2024 року в Польщі на базі Коледжу Європи в Натоліні у групах до 5-6 учасників протягом 9 двомісячних навчальних циклів. Загалом планується підготувати 50 державних службовців, які охоплять 6 кластерів (33 переговорних розділи), передбачених переговорним процесом щодо членства в ЄС. Проєкт реалізується за кошти ЄС на базі Коледжу Європи в Натоліні (Польша) у співпраці з Урядовим офісом координації європейської та євроатлантичної інтеграції Секретаріату Кабінету Міністрів, Національним агентством з питань державної служби та Представництвом Європейського Союзу в Україні.