Топ-15 основних положень із вступної заяви України на першій Міжурядовій Конференції

Вступ України до ЄС

26.06.2024

Віцепрем’єр-міністерка з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Ольга Стефанішина, як головний переговірник щодо вступу України до Євросоюзу, представила вступну заяву від України з нагоди початку офіційних переговорів про вступ.

Представлення заяви відбулось під час першої Міжурядової Конференції Україна-ЄС, яка відбулась 25 червня 2024 року у Люксембурзі.

У вступній заяві зокрема йдеться про те, що Україна готова адаптувати законодавство ЄС в повному обсязі та створити ефективні адміністративні та судові можливості для його повного впровадження.

Українська сторона наголосила на тому, що наша держава розглядає процес вступу до ЄС як інструмент для трансформації та адаптації до стандартів країн-членів ЄС, а також для підвищення загальної ефективності та конкурентоспроможності як ЄС, так і України. Європейська інтеграція стане рушієм для відбудови та відновлення у відповідності до європейських стандартів нашої держави, зокрема регіонів, які найбільше постраждали від російської агресії.

Зібрали топ-15 основних положень із вступної заяви України в інфографіці.