У рамках Комітету асоціації представники України та ЄС обговорили питання співпраці в гуманітарній сфері

Органи асоціації

17.05.2019

Відбулось відбулось 4-те засідання Кластера 4 Підкомітету з питань економіки та іншого галузевого співробітництва Комітету асоціації між Україною та ЄС, в рамках якого Українська Сторона презентувала результати співробітнитва з Євросоюзом у сферах науки та технологій, інформаційного суспільства, аудіовізуальної політики, освіти, навчання та молоді, культури, спорту та фізичної культури.

Зокрема, Україна успішно співпрацює з ЄС в рамках низки програм таких як «Erasmus+», «EU4Skills: Кращі навички для сучасної України», «Український пакт заради молоді – 2020», «Creative Europe» та «Horizon 2020.

Окрім того, сторони окреслили поточний стан реалізації української ініціативи зі створення спільного простору міжнародного роумінгу між країнами «Східного партнерства» та ЄС, успішна реалізація якої має привести до підписання до кінця 2020 року регіональної угоди з питань роумінгу між країнами «Східного партнерства».

Також Українська Сторона висловила зацікавленість у подальшій участі у програмі «Creative Europe» після 2020 року, розширенні сфери дії в Україні програми «Erasmus+», приєднанні до 9-ї Рамкової програми ЄС «Horizon Europe», проведенні діагностики та порівняльного аналізу трансферу технологій в Україні за підтримки Спільного Дослідницького Центру Європейської Комісії.

З огляду на важливість посилення міжлюдських контактів, сторони обговорили можливості розширення присутності іноземних закладів освіти в Україні. Злкрема відкриття в Україні курсів Коледжу Європи для державних службовців та Європейської школи Східного партнерства, а також щодо подальший розвиток Європейського табору в Україні.

Українську делегацію на 4-му засіданні Кластера 4 очолив заступник Міністра освіти і науки України з питань європейської інтеграції Юрій Рашкевич.