Україна веде активну підготовку до двосторонніх зустрічей у межах скринінгу ЄС

27.06.2024

У четвер, 27 червня відбувся онлайн-семінар з підготовки до двостороннього скринінгу в межах процесу вступу України до ЄС, початок якого очікується вже у липні цього року.

Онлайн-семінар організовано з метою підготовки української делегації до цього важливого кроку в межах процесу вступу до ЄС. Участь у заході взяли представники Офісу Віцепрем’єрки з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України, а також Урядового Офісу, члени української делегації для переговорів з ЄС.

Під час семінару учасники розглянули такі ключові питання:

  • Підготовка до відкриття Глави 5 aquis ЄС «Державні закупівлі»;
  • Найкращі практики та ключові аспекти скринінгу кандидатів на вступ до ЄС;
  • Досвід скринінгу інших країн розширення ЄС.

Спікери привітали Україну з офіційним стартом переговорного процесу щодо вступу України до ЄС та відзначили грандіозний пласт роботи, виконаної країною на цьому шляху. Своєю експертизою та досвідом з учасниками зустрічі ділилися: Андрей Енгельман, колишній заступник міністра з європейських справ Словенії та радник уряду Сербії з питань європейської інтеграції, та Ромас Швядас, колишній дипломат при ЄС і заступник міністра енергетики Литви.

Генеральний Директор Урядового офісу координації європейської та євроатлантичної інтеграції Олександр Ільков подякував партнерам за підтримку та якісну фахову допомогу щодо підготовки до майбутніх двосторонніх зустрічей.

Онлайн-семінар організовано за підтримки Посольства Федеративної Республіки Німеччина в Україні та GIZ Ukraine, а також литовської агенції CPVA.