Уряд запустив інтерактивний сайт «Матрицю реформ» – новий аналітичний інструмент для ефективного ухвалення рішень та управління процесом впровадження реформ

05.06.2024

Кабінет Міністрів України запустив інтерактивний сайт «Матриця реформ» – новий аналітичний інструмент для ефективного ухвалення рішень та управління процесом впровадження реформ.  На сайті зібрані індикатори, зміст реформ та графік їхнього виконання.

«Матриця — це величезний план змін, який систематизує реформи та включає офіційно затверджені рекомендації та умови за програмами макрофінансової підтримки, а саме: документи Єврокомісії, структурні маяки МВФ, План України за програмою Ukraine Facility, умови Світового банку», — відзначив Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль.

За словами Глави Уряду, макроекономічні політики, інституційні зміни та структурні реформи – це пріоритети, закладені в Матрицю реформ.

Матриця налічує понад 200 реформ (більш ніж 400 індикаторів) та містить експертну оцінку впливу реформ на економічне зростання та відновлення, проведену Київською школою економіки та Центром економічної стратегії за консультаціями Центру зростання Гарвардського університету та сприяння Світового банку.

На сайті можна ознайомитися зі змістом, термінами та графіком виконання умов у різних сферах. А можливість застосування фільтрів до конкретного виконавця, індикатора та його рівня економічного впливу дозволяють провести ґрунтовний аналіз виконання Україною спільно визначених з партнерами заходів.

Довідково

Міністерство фінансів України є відповідальним за моніторинг виконання Матриці реформ, а також зобов’язаннями за програмами фінансової підтримки й перед міжнародними партнерами. А інші міністерства та центральні органи виконавчої влади, які відповідають за здійснення заходів, передбачених зобов’язаннями, матимуть регулярно надавати актуальну інформацію про результати здійснення заходів.

Новий інструмент доступний за посиланням.