Уряд затвердив План заходів щодо реформи органів правопорядку та прокуратури

23.08.2024

Кабінет Міністрів України 23 серпня затвердив План заходів на 2023-2027 роки, який спрямований на реалізацію Комплексного стратегічного плану реформування органів правопорядку та прокуратури як частини сектору цивільної безпеки. Про це повідомило Міністерство внутрішніх справ України.

«Вперше маємо документ, спрямований на реалізацію комплексної реформи, яка ґрунтується на кращих практиках щодо прозорості, ефективності, належного врядування та доброчесності. Ухвалення відповідного плану заходів передбачено рекомендаціями Європейської Комісії, а також є одним з пріоритетів адаптованої Річної національної програми на 2024 рік у рамках нашої співпраці з НАТО. Вдячна МВС, Офісу Генерального прокурора та всім долученим органам за велику пророблену роботу», – зазначила Віцепрем’єрка Ольга Стефанішина.

Реалізація затвердженого плану заходів має на меті реформування органів правопорядку як частини сектору безпеки і оборони, забезпечити його модернізацію й приведення у відповідність до стандартів ЄС. А також матиме позитивний вплив на подальшу гармонізацію кримінального та кримінального процесуального законодавства України із стандартами ЄС.

Проєкт розпорядження враховує рекомендації Європейської Комісії, викладені у Звіті про прогрес України в рамках Пакета розширення ЄС від 8 листопада 2023 року.

Довідково

Комплексний стратегічний план був схвалений минулого року Президентом Володимиром Зеленським та визначає пріоритети реформування органів правопорядку згідно з найвищими європейськими стандартами.