Відбулось 4-те засідання Кластера 5 Комітету асоціації між Україною та ЄС

Органи асоціації

16.05.2019

Сьогодні відбулось 4-те засідання Кластера 5 Підкомітету з питань економічного та іншого галузевого співробітництва Комітету асоціації між Україною та ЄС.

Під час засідання представники української делегації наголосили на необхідності визнання в ЄС еквівалентності системи сертифікації насіння, яке вирощується в Україні, обговорили перспективи виходу на європейський ринок української картоплі, а також збільшення квоти на вилов калкана в басейні Чорного моря.

У ході засідання Сторона ЄС поінформувала Українську Сторону щодо останніх змін у політиці ЄС у сфері рибного господарства. У свою чергу, Голова Держрибагенства ознайомив європейських партнерів із поточним станом реалізації державної політики щодо рибальства в Україні та станом виконання відповідних зобов’язань Української Сторони в рамках Угоди про асоціацію між Україною та ЄС.

Крім цього, сторони обговорили прогрес у реалізації Стратегії аграрного та сільського розвитку до 2020 року в Україні, хід імплементації Угоди про асоціацію між Україною та ЄС у сфері сільського господарства, виконання Державної стратегії регіонального розвитку 2020, використання Державного фонду регіонального розвитку, а також питання впровадження смарт-спецалізації в Україні.