Єврокомісія ухвалила рішення про виділення Україні 500 млн євро фіндопомоги

Допомога ЄС

30.11.2018

Європейська комісія ухвалила рішення про виділення Україні першого траншу Четвертої програми макрофінансової допомоги Євросоюзу в обсязі 500 млн євро.

Про це повідомив Президент України Петро Порошенко на своїй сторінці у Facebook.

“Щиро вдячний Єврокомісії за позитивне рішення про виділення Україні першого траншу Четвертої програми макрофінансової допомоги ЄС в обсязі 500 млн євро”, – написав Глава держави.

Петро Порошенко підкреслив, що це є важливим сигналом незмінної підтримки Євросоюзу в умовах викликів із боку російського агресора.

“Високо ціную особисту підтримку з боку Президента ЄК Жан-Клода Юнкера та Віце-президента Валдіса Домбровскіса, про що ми домовилися під час зустрічей в Гельсінкі на початку листопада”, – додав він.

Нагадаємо, наприкінці червня Євросоюз остаточно затвердив 1 мільярд євро макрофінансової допомоги для України, яку буде спрямовано на покриття фінансових потреб України та підтримку економічної стабілізації і програми структурних реформ.

Під час візиту до Гельсінкі  Президента Петра Порошенка, Віце-президент Єврокомісії запевнив у продовженні всебічної підтримки України Європейським Союзом.