Європарламент визначив склад делегації Парламентського комітету асоціації з Україною

Органи асоціації

18.07.2019

Європейський Парламент затвердив склад 44 міжпарламентських делегацій, зокрема,  делегації Парламентського комітету асоціації з Україною. Про це повідомляє офіційний сайт Європарламенту.

Кількість міжпарламентських делегацій залишилася незмінною, порівняно з попереднім складом ЄП. Голів делегацій та їхніх заступників мають обрати під час установчих зборів у вересні.

У делегацію ЄП до Парламентського комітету асоціації ЄС – Україна увійшли 16 євродепутатів. Від Групи Європейської народної партії до неї увійшли 5 депутатів: Траян Бассеску, Ісабель Бержумеа, Даніель Буда, Сандра Калнієте, Андріус Кубіліус.

До складу делегації також увійшли по два депутати від таких груп: від Прогресивного Альянсу Соціалістів і Демократів – Клара Добрев, Лешек Міллер; від «Оновити Європу» – Петрас Ауштревічус, Міхал Шімечка; від Зелених/Європейський Вільний Альянс – Мікулас Пекса, Віола Фон Крамон-Таубадель; від Європейських Консерваторів та Реформістів – Гельмут Геукін, Вітольд Ян Ващиковський.

Одним депутатом представлені група Ідентичності та Демократії (Жан-Пауль Гарро), Конфедеративна Група Європейських Об`єднаних лівих – Нордичних Зелених Лівих (Анья Газекамп), депутати, що не приєдналися (Натан Гілль).