30 ОТГ отримали комплекти обладнання енергоменеджерів в межах U-LEAD з Європою

Допомога ЄС

13.03.2019

На початку березня 30 об’єднаних територіальних громад в Україні отримали комплекти обладнання енергоменеджерів в межах програми “U-LEAD з Європою”. Йдеться про ОТГ з понад десяти областей України, які стали учасниками ініціативи “Підтримка енергетичного менеджменту в об’єднаних громадах”.  

“Кожен комплект складається з фахових інструментів для вимірювання технічних параметрів енергоефективності та є необхідним для роботи енергоменеджера”, — зазначили прес-центрі ініціативи “Децентралізація”.

Ініціатива “Розумний енергетичний менеджмент в ОТГ” розпочалась у вересні 2018 року за дорученням Програми “U-LEAD з Європою” проектом GIZ “Енергоефективність у громадах ІІ” та триватиме до кінця 2019 року.

Для пілотних громад провели низку тренінгів та практичних занять з муніципального енергоменеджменту. Його запровадження, яке вже розпочалось, має забезпечити економію на рівні щонайменше 5% сукупних витрат на енергетичні ресурси. Таким чином у майбутньому 30 пілотних ОТГ зможуть заощадити понад 15 мільйонів гривень на рік.

Довідково:

Поширення знань з енергоменеджменту, кращих практик та інших інформаційних матеріалів здійснюється через мережу Центрів розвитку місцевого самоврядування в усіх 24 областях України, а також через онлайн-платформу “Місто EM”.

Нагадаємо, ЄС та Польща допоможуть вдосконалити систему цивільного захисту ОТГ.

Оригінал статті читайте за посиланням