5 українських повнометражних стрічок покажуть у Стразбурзі на фестивалі “Україна у фокусі”

28.11.2018

Тиждень українського кіно “Україна у фокусі” відбувається цими днями у французькому Стразбурзі.

Як повідомляється на сайті Державного агентства України з питань кіно, 5 українських повнометражних стрічок покажуть в одному із найстаріших кінотеатрів Європи  – “Одісей”.

Організаторами заходу виступили постійне Представництво України при Раді Європи та Державне агентство України з питань кіно. Співорганізатори і партнери – Одеський міжнародний кінофестиваль, кінотеатр “Одісей” (Страсбург), авіакомпанія “Міжнародні авіалінії України”, організація української спільноти в Ельзасі – М.І.С.Т та Promo Ukraina, Фонд культурної дипломатії UART.

“До програми заходів Днів українського кіно у Страсбурзі ми обрали фільми різні як за жанрами, так і за проблематикою. Кіно віддзеркалює реальність, і для нас дуже важливо показати глядачам закордоном те, що нас турбує, і якою насправді є сучасна Україна” –  зазначив Голова Держкіно Пилип Іллєнко.

За словами генерального продюсера Одеського міжнародного кінофестивалю Юлії Сінькевич, фестиваль “Україна у фокусі” відбувається другий рік поспіль.

“Український кінематограф поки ще недостатньо відомий і затребуваний у Європі. Але торік саме на цьому заході ми побачили великий інтерес до України в цілому і до нашого кінематографа, зокрема. Відповідно, у програмі фестивалю зібрані найкращі нові українські фільми різних жанрів і короткого, і повного метру”, – додала Юлія Сінькевич.

Тиждень українського кіно триватиме до 1 грудня.

Інші новини

Всі новини