Аеропорт “Бориспіль” відкриває термінал F для лоукостерів

11.03.2019

Міжнародний аеропорт “Бориспіль” 31 березня після майже шестирічної перерви відкриває термінал F, який орієнтований на роботу з лоукостерами. Про це повідомив у колонці виданню ЛІГА.net. перший заступник генерального директора аеропорту Євген Дихне.

“Ситуація у 2019 році змінилася, авіакомпанії збільшують кількість рейсів, нарощують флот. У порівнянні з аналогічним періодом минулого року, є зростання пасажиропотоку на 15%”, – повідомив Євген Дихне.

За його словами, термінал окупає себе при 15 рейсах на добу, і вже є достатньо авіакомпаній, які виконуватимуть рейси і забезпечать прибутковість аеропорту.

Так, новий український перевізник SkyUp Airlines вибрав термінал F як точку базування замість аеропорту “Київ” ім. Сікорського (Жуляни). Повністю перенесуть рейси в термінал F авіакомпанії Laudamotion, Aigle Azur і Ryanair.

Частину рейсів через термінал F виконуватимуть YanAir, Air Serbia, Bravo Airways, Bukovyna, FANair, IraqiAirways і Wind Rose.

“Чартерні і лоукост перевізники, які виконують прямі рейси point to point зможуть оперувати в цьому терміналі. З цієї причини ми не пропонуємо термінал F компаніям, які возять трансферних пасажирів або мають code-sharing угоди з іншими компаніями, що оперують в терміналі D”, – зазначив Євген Дихне. 

Як повідомлялося раніше, лоукост-авіакомпанія Wizz Air відкрила нові рейси з України до Данії, Німеччини та Латвії.