Association4U звернувся до з відкритим листом до керівників держустанов

Допомога ЄС

10.01.2018

Проект Association4U звернувся з відкритим листом до керівників державних установ України та їх структурних підрозділів щодо можливості посилення власної спроможності для імплементації Угоди про асоціацію.

Йдеться, в першу чергу, про залучення додаткових людських ресурсів в рамках “Програми залучення фахівців” проекту ЄС Association4U, повідомляється на сайті проекту.

Угода про асоціацію між Україною та ЄС є досить складним документом, що охоплює велику кількість галузей та передбачає виконання Україною цілої низки зобов’язань. Це покладає на міністерства і відомства України багато додаткової роботи, яка потребує знань про ЄС та його законодавство.

“Саме тому в рамках проекту ЄС “Підтримка впровадження Угоди про асоціацію між Україною та ЄС” (Association4U) створена програма залучення фахівців різного профілю для підсилення цих державних установ та допомоги у впровадженні Угоди”, – йдеться у повідомленні.

Так, у листі містяться рекомендації щодо наступного:

  • яким чином урядові інституції, залучені до імплементації Угоди про асоціацію між Україною та ЄС, можуть скористатись перевагами “Програми залучення фахівців” в рамках проекту Association4U (“A4U”)
  • як отримати детальну інформаційну щодо того, як саме фахівці проекту можуть допомогти у виконанні обов’язків вашого Директорату з питань європейської інтеграції.

Прочитати Відкритий лист до керівників державних установ України