Австрія та Італія допоможуть Україні реформувати законодавство в сфері відновлювальної енергетики

04.01.2019

Профільні відомства Австрії та Італії допоможуть Україні привести вітчизняне законодавство у сфері відновлювальної енергетики у відповідність до норм Європейського Союзу.

Про це повідомили у Державному агенстві з енергоефективності та енергозбереження України.

Новий проект Twinning розпочнеться в березні 2019 року і передбачатиме роботу за трьома ключовими напрямами:
1. Імплементація статей 28-ї Директиви ЄС щодо відновлюваної енергетики до законодавства України.
2. Сприяння реалізації Національного плану дій з відновлюваної енергетики до 2020 р. та Енергетичної стратегії України до 2035 р. у частині “зеленої” енергетики.
3. Підвищення обізнаності суспільства щодо переваг “чистої” енергетики, особливостей розвитку цієї сфери, наявних програм підтримки, потенційних проектів тощо.

“Залучення кращого досвіду ЄС у зазначених питаннях буде вкрай корисним, особливо враховуючи той факт, що нещодавно Рада ЄС затвердила нову амбітну ціль для країн-членів – щонайменше 32% “чистої” енергії до 2030 року”, – зазначив Голова Держенергоефективності Сергій Савчук.

В межах проекту відомство співпрацюватиме з Державним регулятором ринку електроенергії та газу в Австрії “E-Control”, Австрійським енергетичним агентством, Австрійським агентством з питань навколишнього середовища, Федеральним міністерством з питань сталого розвитку та туризму Австрії та Дослідницьким центром EURAC.
Підготовлено за матеріалами Держенергоефективності України. Оригінал статті читайте за посиланням.