Більшість громадян підтримують вступ України до ЄС – результати дослідження

22.02.2019

Більшість громадян України підтримують вступ нашої країни до Європейського Союзу.

Про це свідчать результати дослідження Центру соціальних та маркетингових досліджень SOCIS.

Так, 57,1% респондентів проголосували б за приєднання до ЄС, якби це питання винесли на референдум найближчим часом. Натомість 24,2% українців не підтримали б приєднання України до Євросоюзу, а 7% взагалі не брали б участі у референдумі. 

Водночас вступ України до НАТО підтримали б 44,3% опитаних громадян України. Ще 32,3% проголосували б проти, 7,3% — не брали б участі у референдумі.

Загальнонаціональне дослідження тривало з 8 до 18 лютого 2019 року. В опитуванні взяли участь 2 тисячі респондентів з усіх областей України за винятком окупованих територій Донецької та Луганської областей та АР Крим.

Вибірка репрезентативна для населення України віком від 18 років за такими показниками як стать, вік, тип поселення та область проживання. Статистична похибка дослідження: +/– 2,1% Метод дослідження: особисте формалізоване інтерв’ю (face-to-face) за місцем проживання респондента.  

Нагадаємо, питання перспективи членства в ЄС не буде настільки політизованим після виконання зобов’язань в межах Угоди про асоціацію

Підготовлено за матеріалами соціологічної компанії SOCIS. Оригінал статті читайте за посиланням