Депутати Європарламенту готові надалі підтримувати Україну

10.09.2019

Віце-прем’єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Дмитро Кулеба зустрівся у Брюсселі з депутатами Європейського Парламенту. У зустрічі взяли участь Голова комітету ЄП у закордонних справах Девід МакАлістер (Німеччина, ЄНП), новообраний Голова Парламентської асамблеї Євронест Андріус Кубіліус (Литва, ЄНП) делегація ЄП зі спостереження за виборами в Україні, а також члени Європарламенту Ізабель Сантос (Португалія, ПАСД), Ларс Патрік Берг (Німеччина, ІД), Річард Чернецькі (Польща, ЄКР), Міхаель Галлер (Німеччина, ЄНП).

Під час першої  офіційної зустрічі Віцепрем’єра із членами Європарламенту сторона ЄП поінформувала про результати візиту своєї місії зі спостереження за виборами в Україні. Депутати  запевнили у незмінності підтримки України, висловили готовність до подальшої співпраці та закликали Україну до продовження проєвропейських реформ. Члени Європарламенту поцікавилися намірами новопризначеного уряду, перспективою продовження низки реформ, зокрема, медичної та децентралізації. Вони також запитували Віцепрем’єра про євроінтеграційний курс України і подальші кроки на цьому шляху.

Дмитро Кулеба висловив вдячність європарламентарям за підтримку України. Він запевнив членів Європарламенту у незмінності євроінтеграційного курсу країни та продовженні розпочатих проєвропейських реформ.

Члени Європарламенту також висловили бажання особисто привітати звільненого українського політв’язня, режисера  Олега Сенцова на одній з пленарних сесій Європарламенту.

Інші новини

Всі новини