Держпродспоживслужба і представники країн ЄС обговорили законодавчі зміни у системі контролю якості харчових продуктів

Економічна та галузева співпраця

05.04.2018

Голова Держпродспоживслужби Володимир Лапа обговорив із аташе із питань сільського господарства посольств Нідерландів, Німеччини та Франції нововведення, пов’язані із набуттям чинності Законом України “Про державний контроль за дотриманням законодавства про харчові продукти, корми, побічні продукти тваринного походження, здоров’я та благополуччя тварин” (№2042) та питання взаємної торгівлі та сертифікації ряду продуктів тваринного походження, повідомляє прес-служба відомства.

Присутні проаналізували, як зміниться режим імпорту товарів з країн ЄС до України у зв’язку із вступом в силу нового закону про контроль.

Крім того, учасники обговорили окремі положення національних та загальноєвропейських сертифікатів на ряд товарів, перспективи адаптації українського законодавства до норм ЄС, зокрема у сфері безпечності продуктів харчування та вимог до них.

Сторони проаналізували хід погодження сертифікатів на ряд товарів, зокрема, рибу та рибні продукти, обговорили питання транспортування товарів, окреслили шляхи поглиблення співпраці та взаємної торгівлі.

Нагадаємо, 4 квітня в Україні набрав чинності закон, який наближає систему держконтролю за харчовою продукцією до стандартів ЄС.