Держпродспоживслужба та Єврокомісія продовжили обговорення форми сертифікатів низки харчових продуктів

Питання торгівлі

21.12.2017

20 грудня відбулася відеоконференція керівництва Держпродспоживслужби з представниками Єврокомісії для обговорення поточного стану співробітництва із гармонізації українського законодавства до норм ЄС.

Про це повідомляє прес-служба відомства.

Участь у зустрічі взяли Голова Держпродспоживслужби Володимир Лапа, перший заступник Голови Держпродспоживслужби Андрій Жук, начальник управління міжнародного співробітництва Держпродспоживслужби Ольга Шевченко, заступник директора департаменту безпечності харчових продуктів та ветеринарії Держпродспоживслужби Артем Саєнко, заступник директора департаменту – начальник управління безпечності харчових продуктів та кормів департаменту безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини Держпродспоживслужби Ольга Семенчук та заступник директора департаменту – начальник відділу аналізу та прогнозування розвитку тваринництва Мінагрополітики Володимир Пищолка.

Під час відеоконференції учасники обговорили взаємну торгівлю та наближення вітчизняного законодавства в частині СФЗ до норм ЄС, зокрема, українська сторона піднімала питання щодо доступу насіння і яловичини з України на ринок ЄС. Присутні продовжили тему попередньої зустрічі із аналогічної теми щодо форм сертифікатів на ряд харчових продуктів, зокрема, тваринного походження. Також були проаналізовані терміни гармонізації українського законодавства до норм ЄС в частині вимог до ряду харчових продуктів.