Група з 8 ветеранів АТО відправилася на лікування до Болгарії

Допомога ЄС

09.07.2018

В рамках Трастового фонду НАТО з медичної реабілітації до Болгарії у військово-медичну лікарню “Калероя” м. Хісар на двотижневу реабілітацію відправилася група з 8 травмованих учасників бойових дій на сході України, повідомляє прес-служба Міністерства оборони України.

Ця ініціатива реалізується на основі угоди між Міністерством оборони Республіки Болгарія та Міністерством соціальної політики України в межах проекту Трастового фонду НАТО у сфері медичної реабілітації в Україні, яка була підписана в жовтні 2017 року та завдяки плідній співпраці між болгарською стороною та залученими до реалізації проекту українськими міністерствами та відомствами і Агенції НАТО з підтримки та постачання.

Групу в аеропорту проводжали керівник проекту Трастового фонду НАТО з медичної реабілітації в Україні Наталія Мельниченко та Уповноважений Президента України з питань реабілітації учасників антитерористичної операції Вадим Свириденко.

Довідково

Болгарія є провідною країною в межах проекту Трастового фонду НАТО у сфері медичної реабілітації в Україні та планує прийняти близько 300 травмованих учасників бойових дій на сході України на реабілітацію протягом двох років. Кожного 9 числа місяця нова група направлятиметься до військово-медичної лікарні “Калероя” – м. Хісар.