Кириленко зустрівся з представниками Бюро Парламентської Асамблеї ЄС- Східні сусіди

Економічна та галузева співпраця

30.10.2017

30 жовтня Віце-прем’єр-міністр В’ячеслав Кириленко провів зустріч з представниками Бюро Парламентської Асамблеї ЄС – Східні сусіди (ПА ЄВРОНЕСТ).

У ній взяли участь представники парламентів країн Східного Партнерства на чолі зі Співголовами ПА ЄВРОНЕСТ Ребеккою Хармс та Маріаном Лупу, повідомляє прес-служба Кириленка.

Від імені українського Уряду  Віце-прем’єр-міністр В’ячеслав Кириленко привітав делегацію з проведенням вперше в Україні зібрання ЄВРОНЕСТ з часів його заснування.

В’ячеслав Кириленко повідомив, що незважаючи на складнощі, пов’язані з російською агресією, 2017 рік став успішним роком у відносинах України та ЄС: почав діяти безвізовий режим поїздок для українських громадян, у повному обсязі розпочала діяти Угода про асоціацію, запроваджено торговельні преференції.

За його словами, питання європейської інтеграції України пов’язане з проведенням реформ в країні: реформи державного управління, системи освіти, пенсійної реформи, охорони здоров’я, боротьби з корупцією, судової реформи.  В’ячеслав Кириленко наголосив: “Навколо реформ точаться дискусії, але ми долаємо усі перешкоди, бо ці реформи вкрай необхідні українському суспільству та підтримуються нашими європейськими друзями. Український Уряд і надалі буде робити все для імплементації успішного європейського досвіду в Україні”.

У свою чергу Співголова ПА ЄВРОНЕСТ Ребекка Хармс зазначила, що впровадження реформ в Україні це – боротьба за європейські цінності. Однак, важливо розуміти, що реформи просуває не ЄС, а впроваджує політична більшість, яку після Революції Гідності обрав український народ.

Нагадаємо, з 29 жовтня до 1 листопада у Києві проходить чергова Шоста сесія Парламентської Асамблеї ЄВРОНЕСТ, у якій беруть участь народні депутати України, європарламентарії та представники парламентів країн Східного Партнерства (Україна, Азербайджан, Вірменія, Грузія, Молдова).