Київ планує отримати від ЄБРР 180 млн євро на оновлення інфраструктури та купівлю вагонів метро

12.04.2019

Київ планує залучити 110 млн євро кредиту від Європейського банку реконструкції та розвитку (ЄБРР) на модернізацію міського транспорту.

Як йдеться у повідомленні на сайті Київської міської державної адміністрації (КМДА), кредит розрахують на термін 12-13 років.

Зокрема, кредитне фінансування у 50 млн євро залучить КП “Київський метрополітен” на закупівлю до 50 вагонів метро та 60 млн євро – КП “Київпастранс” на закупівлю модульних трамвайних вагонів довжиною 30-34 метри, пристосованих до обслуговування пасажирів з інвалідністю.

Так само Київрада підтримала залучення комунальною корпорацією “Київавтодор” кредиту від ЄБРР до 60 млн євро для капітального ремонту автопроїздів мосту Метро. Робочий проект передбачає виконання капітального ремонту прогонових будов із відновленням їх несучої здатності, а також ремонт проїжджої частини мостового полотна, капітальний ремонт тротуарів, ремонт зовнішнього освітлення, заміну перильної огорожі. Вже розроблено проектно-кошторисну документацію та отримано позитивний висновок державної експертизи.

Ще 10 млн євро буде залучено КП “Київпастранс” для комплексної реконструкції трамвайної лінії та зупинки “Контрактова площа”.

Планується, що під час реконструкції створять “транспортний хаб”, який дозволить відмежувати пішохідну зону від транспортної і зробить транспортну інфраструктуру площі  сучаснішою та комфортнішою. Передбачено, оновлення ділянок трамвайної колії з використанням сучасних технологій, заміну дорожнього покриття, реорганізацію транспортних потоків на площі і суміжних вулицях, покращення умов для посадки-висадки пасажирів, у тому числі осіб з інвалідністю, облаштування зупинок сучасними павільйонами очікування із можливістю доступу до мережі Інтернет, розміщення електронних інформаційних табло, які в он-лайн режимі інформують про рух транспорту, влаштування велосипедної доріжки.

Раніше повідомлялося, що ЄБРР планує реалізувати в Україні понад 150 проектів для підтримки малого і середнього бізнесу.